Kofferbakmarkt Schoorl

‘We respecteren de regels’

Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen zetten kofferbakmarkt in Schoorl weer op de kaart

Van: hondsbossche-events.nl

SCHOORL – Op het grote grasveld aan de Sportlaan kan vanaf zondag 3 april weer volop in tweedehands spullen gehandeld worden. Vanaf dan starten namelijk de kofferbakmarkten weer. Schoorlaars Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen hebben het stokje overgenomen van Hein Folgers. “Het wordt een hele kluif”, lacht Van Assem. “We zijn wat gewend, maar dit is grootschaliger. Negen weken lang, elke zondag van ’s morgens vroeg tot in de namiddag zijn we aanwezig. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen zijn voor de inwoners van Schoorl, Groet en Camperduin geen onbekenden. Jan organiseert al vijftien jaar de kofferbakmarkten in Camperduin. Daarbij coördineert hij met Hans de avondbraderieën in Schoorl en Groet en de kerstmarkt en jaarmarkt in Schoorl. “De kofferbakmarkt in Schoorl is ons op het lijf geschreven. We zijn immers mensen-mensen, altijd in voor een praatje. De sfeer, het sociale aspect, dat is onze kracht. Mensen uit heel Nederland komen naar de kofferbakmarkten. We vinden het belangrijk dat iedereen er plezier aan beleeft.”

 Regels

Sinds vorig jaar hangen er vanuit de gemeente enkele restricties aan het organiseren van de kofferbakmarkten in Schoorl. Zo mogen maximaal honderd auto’s het terrein op, dient er een toiletgebouw aanwezig te zijn, net als een eet- en drinkgelegenheid én een verkeersregelaar. “Alles is aanwezig”, vertelt Hans. “We respecteren de regels en doen er alles aan om iedereen tevreden te stellen. Mensen kunnen bijvoorbeeld niet meer onaangekondigd met hun spullen aankomen. Wie een plekje wil, kan zich inschrijven via de website www.hondsbossche-events.nl en zich op de zondag bij het hek aan de Sportlaan melden tussen 8.00 en 9.00 uur. Verkopers die elke week komen, krijgen een vaste plek. Daarbij verkopen we tienrittenkaarten. De markt duurt tot 16.00 uur, het terrein is om 17.00 uur weer leeg.”

 Parkeren

De heren vinden het jammer dat de parkeerproblematiek tijdens de kofferbakmarkt in het centrum bij hen wordt neergelegd. “Parkeren in Schoorl is een droevenis“, zegt Jan, “ook op dagen dat er geen kofferbakmarkten zijn. Op een reguliere zonnige dag trekken mensen er opuit, juist naar plaatsen als Schoorl. Het parkeerterrein is dan als snel vol. Mensen zetten vaak in zo’n geval hun auto plompverloren ergens langs de kant van de weg, ook bij mensen voor de deur. En dat zijn niet alleen de bezoekers aan de kofferbakmarkt, ook sporters, recreanten en mensen die voor een boodschap of iets anders in het centrum moeten zijn. Wij hebben al geopperd om bijvoorbeeld grond aan de Damweg tijdelijk als parkeerlocatie beschikbaar te stellen en vervolgens de mensen per Zonnetrein te vervoeren naar het centrum. Maar dat bleek niet mogelijk. We moeten nog met een oplossing komen.”

 Terugwinnen

Jan en Hans hopen dat de mensen ook dit jaar weer hun weg naar de kofferbakmarkten in Schoorl vinden. Hans: “Doordat Hein Folgers er vorig jaar mee stopte, zijn vele handelaars en bezoekers uitgeweken naar andere locaties. We doen er dan ook alles aan deze mensen weer terug te winnen. Daar heeft iedereen baat bij, ook de ondernemers in Schoorl. We weten dat de kofferbakmarkten ook een impuls geven aan de economie van Schoorl. En zo moet het ook zijn, het een versterkt het ander.”

De kofferbakmarkten op het grote grasveld aan de Sportlaan in Schoorl zijn elke zondag – van 3 april tot en met 25 september – en duren van 9.00 tot 16.00 uur. 

Inschrijfformulier kofferbakmarkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.