Ouders Teun de Jager-leerlingen bezorgd

De huidige parkeergelegenheid is alleen nog bereikbaar via de ingang pal voor de school. (Foto: Rodi Media / TL)

Uit: Bergens Nieuwsblad nr15/11-04-2018
Bron: http://www.rodi.nl/nieuws/1457569-ouders-teun-de-jager-leerlingen-bezorgd

SCHOORL – Veel ouders maken zich zorgen over de onveilige verkeersituatie die is ontstaan bij de openbare basisschool Teun de Jager. Een van de twee entrees van het parkeerveld langs de Molenweg is afgesloten. Daardoor is het parkeergebied alleen nog bereikbaar via de ingang pal voor de school. Maar dat is ook gelijk de uitgang, en de oversteekplek via het zebrapad. “Levensgevaarlijk!”, aldus verontruste ouders die op Facebook een oproep doen aan de gemeente Bergen. 

Ook Eric de Jager, de directeur van de school, is niet blij met deze situatie. Dit laat hij onder andere weten via een brief aan de ouders. “Ik heb mijn zorgen rondom de situatie aan de gemeente kenbaar gemaakt en roep alle ouders op om dit ook te doen.”
De gemeenteraad heeft besloten dat er betaalde parkeerplaatsen komen op het veld langs de Sportlaan. De jeu-de-boulesvereniging wordt verplaatst richting de Molenweg. De huidige gratis parkeergelegenheid voor de school wordt getransformeerd tot 32 betaalde parkeerplekken, bestemd voor de school, rijvereniging De Duinridders, ponyclub De Schildknapen en jeu-de-boulesvereniging Schoorl. De gemeente heeft alvast het toekomstige parkeerterrein afgezet met boomstammen. De tweede ingang wordt nog afgesloten.

Naast deze situatie ligt ook het plan klaar voor een kiss & ride strook ter hoogte van de molen. “In samenspraak met de MR heb ik de gemeente ook gevraagd om hiervan af te zien”, zegt De Jager. “De veiligheid wordt nog slechter door uit- en invoegend verkeer op een toch al smalle weg met veel fiets- en autoverkeer.”
De reactie van de gemeente is als volgt: “Met het afsluiten wordt uitvoering gegeven aan een motie van de raad. Reden is het sluipverkeer waar bewoners al jaren last van hebben. We hebben kennisgenomen van de klachten over de wijze van afsluiten afgelopen week. De gemeente houdt de situatie in de gaten en houdt contact met de school. We zullen deze week de suggesties bekijken die zijn gedaan om de situatie te optimaliseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.