Juridische soap Teugelaan blijft doorgaan

Uit: De Duinstreek 11-04-2028
Bron: http://deduinstreek.nl/lokaal/juridische-soap-teugelaan-blijft-doorgaan-419125

DEN HAAG/SCHOORL
Het is langzamerhand een uiterst gecompliceerd dossier geworden waarbij zelfs over details aparte rechtszaken zijn gevoerd. De Raad van State mag nu als waarschijnlijk laatste instantie een einde maken aan de soap over de bebouwing op het stukje grond aan de Teugelaan 31 in Schoorl. Het begon met de handhavingsactie van de gemeente Bergen tegen bewoner Fred Vos die al lange tijd woonde in een verbouwde kippenschuur. Illegaal volgens de gemeente. Dus moest Vos er een einde aan maken. Vos sloeg terug toen bleek dat de gemeente een vergunning verleende voor zijn oude buurman Leguit voor het achteraf legaliseren van een verbouwing. 

Adrie van der Wel
De schuur van Leguit zou aanvankelijk alleen een nieuw dak krijgen, maar dat werd wat meer. De gemeente moest erkennen dat de vergunning te vlot was verleend en trok die alsnog in. Dat leidde tot een rechtszaak bij de rechtbank Noord-Holland op initiatief van Leguit. En de rechtbank oordeelde dat de gemeente inderdaad in de fout was gegaan. De gemeente kreeg opdracht om uit te zoeken op welke wijze wel toestemming voor de verbouwing kon worden verleend. En vervolgens de opdracht om daarover een nieuw besluit te nemen. Maar dat besluit bleef uit.

Dus stapte Vos naar de Raad van State en kreeg daar gedaan dat de gemeente snel een besluit moest nemen. Als dat besluit zou uitblijven dan moest de gemeente een boete betalen van 100 euro per dag met een maximum van 15.000 euro. De gemeente stelt nu dat dit besluit inmiddels is genomen. Maar volgens Vos is dat niet het geval en dus heeft hij recht op de inmiddels verbeurde dwangsom. Daarover moet de Raad van State nu een beslissing nemen. Intussen heeft Leguit besloten dat zijn schuur zal worden ingekort om daarmee te voldoen aan de eisen van het geldende bestemmingsplan. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.